Vrijwilligerswerk in Nederland komt veel voor en wordt zeer gewaardeerd.

Bijna alle Nederlanders hebben het ooit gedaan in hun leven. Door het doen van vrijwilligerswerk ontwikkel je je vaardigheden, ontmoet je mensen en creƫer je kansen voor een betaalde baan. Je draagt bij aan de samenleving en je helpt andere mensen. Het is een belangrijk onderdeel van je CV. Je krijgt respect voor wat je doet en persoonlijke voldoening.

In het Globaal Dorp zijn er veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen: organiseren van activiteiten, ontwikkelen van je eigen initiatieven, promotie, administratie, technisch onderhoud, geven van Nederlandse lessen etc. Als je een of meer dingen die hier genoemd zijn wilt doen, of als je nog niet weet wat je wilt doen, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In samenwerking met andere partners kun je vrijwilligerswerk doen in je buurt of bij een andere organisatie of instelling. In ieder geval worden de vrijwilligers begeleid en ondersteund door professionals.