Cultureel programma

Image

Kunst en cultuur verbinden en inspireren

Het kan vaak gezegd worden, maar niet vaak genoeg.

De cultuur nodigt ons uit om elkaar te ontmoeten, vertelt verhalen en inspireert.

In het Globaal Dorp is er plaats voor het organiseren van een kleinschalig kunst- en cultureel programma voor een publiek tot 20 personen. Je kunt denken aan muziekoptredens, poëzie-avonden, filmvoorstellingen, tentoonstellingen enz. Ons podium is multicultureel, met het idee om mensen en landen bij elkaar te brengen en het laat ons zien wie jullie/we zijn. Het is klein, maar het is grenzeloos.

We vinden organiseren van culturele evenementen leuk, maar het zou veel leuker zijn als we het samen met jou doen.

Je bent van harte welkom om je eigen programma voor te stellen, wij zullen jou ondersteunen bij de organisatie en promotie van het evenement. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze culturele afdeling

Muziek

Image

Ernest van Aaken

Snaar feitisjist en gitaar virtuoos. Hij speelt op de vele locaties. In het Globaal Dorp introduceert Ernest het publiek in 'becoming a blues legend...' of hij nodigt collega's uit om de sfeer van live muziek tot op de lippen te ervaren.

Poëzie

Image

Arnoud Rigter

"Welkom, ik heb twee armen en twee benen – daar ben ik tamelijk dogmatisch in. Ik heb geen kathedraal, maar sta op sokken, gewapend met humor met ademteugen. Ik zou je zomaar een hand kunnen geven, ik ben eng. Misschien ken ik vegetariërs, ik ben eng. Ik hoef mijn kat niet zelf schoon te likken."
Arnoud zal ook anderen uitnodigen plaats te nemen op het micro podium dat wij bieden.

Story telling

Image

Mr. Martin

Wereldreiziger en verteller. Impressies uit de wereld en andere gezichtspunten, die komen van buiten de eigen maatschappij, blijken een goede spiegel te zijn voor de universele mens.

Wereldmaaltijd

Image

Internationaal kookprogramma

De beste manier om de internationale spirit van het Globaal Dorp te ruiken en te proeven is om de gerechten van verschillende culturen, die je in Eindhoven kunt vinden, te proberen. Het is een manier om je land te presenteren, recepten uit te wisselen, mensen te ontmoeten. Het is een kans om de Nederlandse taal te oefenen en te leren van verschillende culturen. Onze keuken is open voor de kooktalenten!

Kom je liever eten? Vanwege beperkte ruimte is het sterk aanbevolen dat u contact met ons opneemt en reserveert via

Wanneer: kijk even op de agenda

Kunst

Image

Proud owner of a Stijn Bles

Kunst in het Inkijkmuseum:
Het gehele Inkijkmuseum is ingericht met kunst van de mobiele expositie Show Your Hope.
In de omgeving plaatsten we, waar mogelijk, kunst van lokale kunstenaars. We zijn trotse eigenaar van een originele Stijn Bles, die ons bracht op dit prachtige idee.

Tot slot zijn er ook presentaties van deelnemers aan het ontmoetingsprogramma in het Globaal Dorp.
Dus hou de agenda in de gaten.

Fête de la musique

Image

De internationale dag van de muziek

Fête de la Musique vind altijd plaats op 21 Juni. Het is de internationale dag van de muziek die in vele landen wordt gevierd. Sinds 2009 organiseert het Inkijkmuseum Fête de la Musique in Eindhoven.
Een gratis muziekfestival met heel veel en heel verschillende muziek.
Je kunt die datum alvast in je agenda zetten.